Turno raziskovanje okolice Narvika

No, minilo je kar precej casa od aprilskega turnega raziskovanja Narvika. Tja sva skupaj s Klaro sla na velikonocni obisk k Juretu in Andreji, ki ze nekaj let prebivata severneje od polarnega kroga. Ko omenis Norveski sever vsi takoj pomislijo na Lofote ali Lyngen, vendar tudi Narvik ponuja ogromno (in zagotovo trenutno se ni turisticno oblegan). Ima majceno smucisce za tiste, ki bi radi veliko smucali off-piste brez prevelikega znojenja navkreber in ogromna neposeljena obmocja za tiste druge uzivace.

Letos je bila velika noc kar pozno, tako je bilo svetlo ze kar do 23h in ponovno ob 3h zjutraj, kar je seveda izredno vplivalo na snezne razmere. Sneg se je spreminjal na vsakih 100 visincev, glede na to, koliko so sonce zastirali oblaki, kje je lezala senca in kako zaspani so troli. Sonce je precej nizko, zato so sence dolge in se hitro premikajo. Zgodilo se je, da je bilo prvih 200 visincev skozi gozd na popolnoma mokrem snegu, ko pa sva se vracala, cez ne vec kot uro in pol, je bila podlaga popolnoma pomrznjena (SV ob 16h popoldan). Pocutil sem se skoraj kot severni medved v trgovini porcelana (med redkim in nizkim rastjem).

Vreme se je v enem tednu precej otoplilo in odtajalo precej snega. Nekaj dni je sel dez, vendar se nas je tudi sonce usmililo. Izplen? Mislim da vsaj 4 lepe ture. Velika Noc vendarle zahteva tudi okusanje sunke in potice in se sama sreca, da je nanjo dezevalo. Za konec, ne vem, kaj naj vec recem, sami superlativi, izredni in osamljeni razgledi, le kaksni severni jeleni ti delajo druzbo. Zagotovo pridem ponovno!

Bodocim raziskovalcem pa naj sluzijo naslednji namigi:

2 odgovora na “Turno raziskovanje okolice Narvika”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja