Tabor Dolomiti 20-23.9.2018

Po številnih in dolgih debatah o tem kje bo tabor,  je obveljala ideja od Filipota. Gremo v Canazei. Kul. Ko se začnemo preštevat kdo vse in od kdaj do kdaj bi naj vse skupaj trajalo, ugotovimo, da bo tabornikov bistveno manj kot je bilo debat. Delo, poškodbe, psi, mačke in druge obveznosti so nas dodobra oklestili. Ostali smo v petih: Filipotu in Piki, ki se bosta že prej potepala po Dolomitih, se kasneje pridružimo še moja malenkost, Mikuž in Mirt. V četrtek zvečer pridrvimo v kamp v kraju Pozza di Fassa, kjer postavimo naš dvo-sekundni tabor. Na tem mestu mogoče še beseda o kampu: ima dvigalo, pomivalni stroj in še en kup drugih znakov, ki namigujejo na tirolsko. Skratka vse, razen nas, je blazno urejeno in lepo.

Ker smo naveza treh in imamo tri plezalne dneve, se odločimo, da vsak dan pleza naprej eden od nas. Ker na tem koncu nismo ravno domači, je bil tabor naravnan bolj izvidniško, da bomo, ko se naslednjič vrnemo, splezali tiste sedmice za katere nam je tokrat zmanjkalo dopusta.

Preplezane smeri so bile lepe, vendar ne posebej lahke. Pri svoji sem mogoče čakal na v vodničku omenjeno “roccia ottima”, ki je kar ni in ni bilo. Omeniti gre tudi Rokovo smer, ki s tistim (ključnim) VI- kaminom res ni bila od muh.

Marko

 

1. DAN: Piz Ciavazes; Via Rossi-Tomasi (IV+/IV, 285 m); vodstvo: Mitja Mikuž

2. DAN: Sass Pordoi; Via Gross-Momoli (V-/IV+, 360 m); vodstvo: Marko Kravos

3. DAN: Piz Ciavazes; Via delle Guide (VI-/IV-V, 230 m); vodstvo: Rok Mirt

 

Filipo in Pika

Prve dni sta raziskovala dva kanjona v Ampezzu. Medtem ko je bil Filipo zaposlen z bolehanjem, je Pika opravila s Ferrato 50 na Creton di Culzei. Ko se Filipo nekoliko sestavil sta začela s plezanjem:

1. DAN: 5 Torri, Torre Lucy, Via Lucy Pompanin IV/III, 125 m

2. DAN: 1. stolp Via Freccia IV, 150 m + 2. stolp, Diedro Kostner IV-, 115 m

3. DAN: Vrh Piz Boe

Par naših slik:

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja