16. tek na Krnsko jezero (2020 Ed.)

Letošnjo tretjo soboto v novembru je bil gozd nad Lepeno ovit v zlate jesenske barve. Nizko sonce je oddajalo prijetno toploto, a je bilo v čistem zraku že zaznati prvi vonj po zimi in mrazu. V lesketajoči gladini visokogorskega jezera so se odsevali ožarjeni vrhovi. Mir in tišino je kdaj pa kdaj zmotil le krik ptice, ki je jadrala visoko po jasnem nebu… Vse to le 3 občine stran od Nove Gorice.

Da ne bi zapadli v prehudo depresijo smo se tik pred zdajci odločili, da bomo sledili letošnjim trendom in organizirali “Virtualni tek na Krnsko jezero” oziroma “KAO tek na Krnsko jezero”.

Trasa se je letos začela “pri koritu” za Solkansko šolo in vodila po “ta položni” poti do asfalta, nato pa po “navadni” do vrha Škabrijela. Od tam po grebenu na Prevalo in po “navadni” na vrh Svete Gore. Konec je bil pri vodnjaku/pitniku/špinji z vodo za cerkvijo, kjer je bila skrita škatla presenečenja z vpisno knjigo in sladkim presenečenjem. Treba je bilo torej premagati nekaj več kot 7km in cca 900m nadmorske višine. Ter se vrniti domov.

Pravila so bila enostavna: med četrtkom in nedeljo vsak zase odteče/prehodi/se odplazi po progi, izmeri čas in se vpiše v knjigo na vrhu. V nedeljo zvečer smo rezultate soočili na ZOOMu.

Izkupiček teka: 13 utrujenih tekačev, 1 pogrešana škatla od sladoleda in pater z ostankom čokolade v kotičku ustnic.

Žal so manjkali nekateri resni konkurenti iz sosednjih občin, a vendar smo se Goričani kar izkazali. Glavno lovoriko si je prislužil bodoči tečajnik Tomaž, ki nas je porazil z odličnim časom 57min 26sek in edini prebil magično mejo ene ure. Ostali starešine smo na cilj prisopihali nekaj minut kasneje 😀

Kljub temu, da nismo uspeli pomočiti prsta v jezero, so endorfini v kombinaciji z večerno pivo iz domačih kavčev opravili svoje delo in nas za kak teden rešili brezciljnosti. Za ohranjanje motiviranosti članov bo potrebno podoben dogodek ponoviti!

Jana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja