14. tek na Krnsko jezero

V AO Nova Gorica poletno sezono tradicionalno zaključimo s tekom do največjega visokogorskega jezera pri nas in večernim druženjem v Lepeni. Navadno se to zgodi v novembru, letos pa smo zaradi organizacije 40. obletnice odseka tek prestavili ter ga izpeljali prejšnji vikend, v soboto 22. decembra.

Pred startom smo tradicijo ohranjali z jamranjem o letošnji slabi kondiciji ter zagotavljanjem da »letos grem pa res v izi«. Ob 13.00 smo se izpred doma v Lepeni vseeno precej tekmovalno pognali v hrib.  Drejc je takoj prevzel vodstvo in ob 13.02 že izginil za ovinkom, ostali pa trmasto za njim! Kar pridno smo grizli kolena, iskali najboljše »krajšnce« in oddrsavali po snegu, ki je proti vrhu segal že prek gležnjev. Zajca vseeno nihče ni uspel dohiteti, tako da se je zaledenelega jezera prvi dotaknil Jernej Arčon. Prej ali slej smo mu sledili v naslednjem vrstnem redu:

 1. Jernej Arčon (Drejc)
 2. Jana Piculin
 3. Aleksij Kraljič (Alex)
 4. Vanja Kodermac
 5. Rok Mirt
 6. Marko Kravos
 7. Radovan Mikluž
 8. Pavel Ferjančič
 9. Zoran Trojer
 10. Matejka (AO Litija)
 11. Rozana Podberšič
 12. Danijela Medveš

Po sestopu smo si v Lepeni pripravili večerjo ter podelili nagrade za prva mesta v moški in ženski kategoriji. Načelnik je pripravil povzetek letošnje sezone in izpostavil najuspešnejša člana odseka. Med moškimi je bil to Alex z 41 vzponi, med ženskami pa Nataša Marčeta s 33-imi. Čestitke obema!

Sledil je še najpomembnejši del večera, uradni sprejem novega alpinista, ki je moral pred nepopustljivo komisijo dokazati svoje znanje in iznajdljivost ter se izkazati vrednega pridobljenega naziva. Kljub zahtevnim nalogam in zapletenim vprašanjem smo se na koncu strinjali, da je uspešno opravil še zadnji preizkus in iskreno čestitali Alexu Kraljiču.

Sezona 2018 je s tem za nami, slapovi pa že zmrzujejo, čakamo še kakšen sneg in novo leto, ki bo prineslo nove izzive. Upamo, da tudi novo motivacijo, nove člane in nazive. 

Jana

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja