ALPINISTIČNA ŠOLA 2019

Na veliko veselje vseh vpletenih vam z neizmernim ponosom sporočamo, da so se govorice izkazale za resnične in da alpinistična šola bo!

Alpinistična šola, ki jo pod vodstvom alpinističnih inštruktorjev organizirajo člani odseka PD Nova Gorica, je prva stopnja alpinističnega izobraževanja. Namenjena je vsem, ki se želijo ukvarjati z alpinizmom, ali pa zgolj pridobiti dodatna znanja za varnejše gibanje po zahtevnih visokogorskih terenih.

Splošne informacije

Šola traja približno eno leto in je sestavljena iz 3 tematskih sklopov:

  • športno-plezalnega dela (obsega 4 predavanja ter 6 celodnevnih praktičnih vaj)
  • letnega dela (obsega 10 predavanj ter 5 celodnevnih praktičnih vaj) ter
  • zimskega dela (obsega 6 predavanj in 4 celodnevne praktične vaje) .

Vsak sklop zajema predavanja, ki potekajo ob petkih zvečer na društvu, ter praktične vaje, ki se med vikendi izvajajo v plezališčih ter na drugih primernih lokacijah v naravi. Na koncu vsakega sklopa tečajniki opravijo praktični preizkus znanja (pri zaključku letnega dela tudi teoretični), ki je pogoj za nadaljevanje izobraževanja v naslednjem sklopu. Realizacija programa je odvisna od vremenskih pogojev ter snežnih in lednih razmer, zato so datumi in kraji praktičnega dela okvirni. Program je usklajen z zahtevami Planinske zveze Slovenije.

Pogoji za udeležbo v šoli

Predpogoj za udeležbo v šoli je starost 16 let in članstvo v Planinski zvezi Slovenije. Za tečajnike, ki niso polnoletni, je potrebno pridobiti pisno soglasje staršev.
Možnost plačila v več obrokih in popust za študente/dijake .

Možnosti izobraževanja po koncu šole

Vsi, ki bodo želeli po uspešno opravljenem zaključnem preizkusu znanja še naprej alpinistično delovati in se izobraževati (kar je zaželeno), bodo imeli to možnost v okviru Alpinističnega odseka Nova Gorica.

Kontakt in dodatne informacije

Za dodatne informacije o alpinistični šoli nam lahko pišete tukaj.

 

Te torej zanima, kako se stvarem streže po alpinistično? Vabljen(-a) na uvodno predavanje in predstavitev poteka alpinistične šole, ki bo v petek 22.2.2019 ob 18. uri v prostorih Planinskega društva Nova Gorica.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja