Tabor Bele Vode 2019

Pa smo ga dočakali. Prvi uradni tabor letošnje alpinistične šole. Kot je že nekaj let navada, smo si za cilj izbrali Bele Vode.
Prispevek bi pravzaprav moral biti poln vtisov tečajnikov, pa si še niso opomogli

Nabralo se nas je kar 11,  tako da smo naredili štiri oz. pet navez.
V petek proti večeru smo se dobili na parkirišču ob Rajbeljskem jezeru, si podelili še skupno hrano in vrvi, nato pa se počasi odpravili proti koči Brunner, ki je za dva dni postala naš “bazni” tabor.
Vodja šole je v kočo prišel že par minut pred nami in vklopil elektriko, tako da smo se lahko razgledali. Ko smo zasedli svoja mesta za spanje je na vrsto prišlo druženje in kakšen hmeljev napitek, ki smo ga pritovorili z osli.

Naslednje jutro smo se (nekateri prej, drugi kasneje) odpravili v smeri, ki so jih izbrali vodje navez. Pridružili so se nam še Nataša, Aleks in Nastassja. Plezalo se je:

1. Visoka Bela Špica – Severni raz (III-IV, 280m) 4x
2. Visoka polica – Diretissima (IV, V-, 200m) 3x
3. Mala Lojtrca – Varianta Bulfoni – D’Eredita (III,IV+, 250m)

Zvečer so se (predvsem) tečajnice izkazale in pripravile večerjo (kot vedno smo jedli pašto 🙂  ), drugi pa so preizkusili v nabiranju drv in pripravili malo romantike. Nato smo prišli na svoj račun še tretji, večinoma inženirji, in s svojim (večinoma zgolj teoretičnim) znanjem fizike poskusili postaviti ogrado okrog ognjišča, tako da bi bila toplotna energija čimbolj optimalno usmerjena. Mislim, da za silo je bilo in se nam ni bilo potrebno stiskati.

Naslednje jutro smo nekateri zopet malo potegnili, drugi pa so jo že zarana mahnili navkreber. Tretji pa so tisto jutro iz takih ali drugačnih razlogov odšli proti domu.
Dan je bil lep, le na sestopu je nekoliko pršilo, a kmalu ponehalo. Popoldan se nas je večina spet zbrala pri koči, katero je vodja šole že očedil (ali pa je bil vsaj zraven 😀 ).
Zopet smo si nadeli nahrbtnike in se počasi spustili v dolino. Kljub strašnim napovedim smo našli vse šipe na avtomobilih cele.

Tabor je vsekakor uspel, obiska je bilo veliko, po mojem mnenju smo se imeli lepo in upam, da bo čim več takih.

Vsem tistim ki so napovedali vesoljni potop pa, nekaj slik.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja