Tabor Paklenica 2020

No, pa smo končno dočakali prvi letošnji tabor. Prvotni namen je bil osvojitev Dolomitov, zaradi slabega vremena pa smo raje odrinili proti Paklenici. Tako se nas je šest odpravilo v sredo popoldan, da smo v miru namestili šotore ter ob večerji načrtovali plezalne podvige.

Naslednji dan smo navezi Urban-Jernej-Lovro in Iza-Mitja-Nastassja plezali smer »Forma viva« v Stupu, 6a+, 180m.

Tole izkušnjo bi lahko opisali samo z besedo »fajtanje« do zadnje sape. Smer nam je bila mestoma precej zahtevna in smo bili več kot srečni, da nam je uspelo priti do vrha. Kaj smo se naučili? Limit je mnogo dlje, kot si sami mislimo. 🙂

Ko smo hvaležno prišli do varnih tal in se konkretno odžejali z vodo, smo se odpravili proti kampu in pojedli večerjo. Kamp je bil super, le nadležnih komarjev je bilo preveč.

Naši skupinici so se pridružili še ostali super plezalci – Jana, Marko, Robert in Alex.

V petek smo se odločili, da bomo raje plezali kaj lažjega, da se fizično in psihično malo opomoremo. Naveza Mitja-Iza-Nastassja smo se odpravili v smer »Trik« v Stupu, 5a/a+, 125m. Razen prve prečke, kjer smo imeli težave s komunikacijo, je bila smer zelo lepa.

Lovro, Urban in Jernej so plezali smer »Water Song« v Velikem Čuku, 6a, 160m, Alex in Robert smer »Albatros« v Anica Kuku, 7a, 340m, Jana in Marko pa smer »Kombinacija Saleški-Brid za veliki čekić« v Stupu, 5b, 300m.

Po končani turi smo z užitkom naredili en tufo v morju za osvežitev.

V soboto smo še zadnji dan plezali. Jaz in Mitja sva se odpravila v smer »Juho« v Anica Kuku, 6a, 250m. Ni bilo druge, kot spet malo »pofajtat, kričat, stisnt«. 🙂

Alex in Robert sta plezala smer »The show must go on« v Anica Kuku, 6c, 280m, Lovro in Jernej »Pelinkovac« v Anica Kuku, 6b, 260m ter Jana in Marko smer »Water Song« v Velikem Čuku, 6a, 160m.

Ta dan smo zaključili s plezanjem nekoliko prej, da smo se lahko hladili v idiličnih tolmunčkih, ki so nas spremljali po celotnem parku.

Zvečer smo na plaži praznovali Markov rojstni dan z odličnimi pivi, sladoledom in glasbenimi spremljavami.

Klapa, fajn je bilo!

Eden odgovor na “Tabor Paklenica 2020”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja