La Saetta, Lastrons del Lago, 180m, 6b

V nedeljo, 12.7.2020, smo se J. Arčon, M. Mikuž, N. Šavli, in Rok odpravili v Forni Avoltri.


Zaradi padavin, ki nam vsak začetek vikenda zmočijo smeri, smo prvotni plan (Collina) spremenili in se odpravili proti prelazu Volaia nad prej omenjenim krajem.
Destinacija je kot naša Krnska jezera, enostavno, kratek dostop, na vrhu je koča, in tako je bilo na sončno nedeljo ljudi kot mravelj.
Naš naslednji cilj je bil pravzaprav na SZ strani, a nihče od nas tega prej ni opazil. Na vrhu prelaza je precej pihalo, v pa senci je bilo kar mraz, tako da smo plane ponovno spremenili in si za cilj zadali navrtano Pezzolatovo smer, omenjeno v naslovu, ki je obrnjena na jug.

Spustili smo se nazaj na južno stran, a smer je bila še rahlo v senci, tako da smo poiskali zavetje in prav po črnogorsko počivali. Eni utrujeni od prigod prejšnjih dni, drugi od zvezkov, eni pa kar tako. Medtem smo ponavljali višješolsko ekonomijo, jedli, lenarili na soncu, jedli, študirali smer, jedli…

Ko nas je rit že malo bolela, smo se le odpravili do vstopa. Smer ima slabe 4 raztežaje, prvi se mi ni zdel nič posebnega, zgornji trije so pa zelo lepi. Gladka prečka, plezanje po poči, kakšen previs, skratka, ni da ni (ok, kaminov ni).

Nato smo se ob vrvi spustili zopet na vstop in se počasi odpravili domov.

Včasih paše dan izkoristiti tudi na bolj črnogorski način. Barvo smo vsekakor dobili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja