Poravnava starih računov…

Leta 2007 sva z Rokom Mavričem kot mlada pripravnika prvič vstopila sama v resno smer, Kovinarsko V+/IV-V 450m v Veliki mojstrovki. Polna sama sebe sva najprej pričela plezati v napačni steni nekje na polovici dostopa. Tam je nastala tudi legenda o smeri pri macesnu katera še danes nasmeji člane odseka. Na pravo smer sta nas usmerili dve mladi luštni alpinistki, ki sta prišli mimo in tako zadali močan udarce najinima egoma.

V glavnem, tisti dan sva po naključju prvi ”cug” preplezala nenavezana in se za smer pripravila v zavetju votline ob koncu prvega raztežaja. Ravno, ko je rok prišel do prvega klina je visoko nad nami začelo grmeti in trenutek za tem je čez nas zgrmel velik podor. Podor je bil tako velik, da je popolnoma zatemnil pogled na obzorje. Zaradi zavetja votline sva jo odnesla le z kakšno prasko. Tresoča sva v vsej naglici pospravila opremo in odhitela na Vršič.

Tako so neporavnani računi s Kovinarsko ostali odprti vse do prejšnjega vikenda. V soboto sva z novopečenim pripravnikom Deanom smer preplezala in uživala v dokaj kompaktni skali in zanimivi plezariji te klasike.

Mitja M.

Eden odgovor na “Poravnava starih računov…”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja