Drugi tabor Alpinistične šole 2021/2022

Minuli vikend je potekal še drugi tabor v okviru alpinistične šole, ki se je zaključila to pomlad.

V soboto zgodaj zjutraj smo iz Nove Gorice odrinili Jana, Marko, Aleks in moja malenkost s štirimi svežimi pripravniki, Cicilia, Miha, Jan in Rok. Plan je bil, da dva dni preživimo v dolini Belih vod in plezamo tamkajšnje klasike.

Prvi dan so v navezah Mare in Jana ter Aleks, Cicilia in Jan preplezali Direttissimo V-/IV 200m v Visoki polici, jaz, Miha in Rok pa smo izbrali smer Bulfoni-D’Eredità V 300m v Veliki Lojtrci.

Dobili smo se pri praznem bivaku Gorizia ter večer preživeli v plezalskem duhu s skritimi dobrotami iz nahrbtnika. Pridružila sta se nam tudi Pavle in Eva.

Drugi dan smo se vse naveze podale v super klasiko Severni raz 280m IV+/III-IV Visoke Bele špice. Skupaj z ostalimi navezami smo tvorili pravi mali vlakec, vendar je plezanje teklo gladko in brez padajočega kamenja zaradi izvrstne skale.

Tabor smo zaključili s skokom v Rabeljsko jezer in z večerjo v Žagi. Čeprav sem v belih vodah bil že neštetokrat, se je tja vedno lepo vračati. Podrobne, bolj sočne pripovedi pa bodo objavili novi, sedaj za malenkost bolj izkušeni pripravniki.

Mitja M.

2 odgovora na “Drugi tabor Alpinistične šole 2021/2022”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja