Vikend v Dolomitih

Minuli vikend smo Mitja Mikuž, Jernej Arčon, Rok Mirt in Iza Abramič izkoristili za plezanje navrtanih smeri v Dolomitih. V petek smo se pod večer pripeljali na Passo Pordoi, poiskali še nezaseden grm in tam prenočili s pogledom na sobotni cilj.

Z Rokom sva v soboto plezala Pordoi Plaisir (6a+, 360m) in uživala v super skali. Smer je dobro navrtana, vendar je linija nekoliko posiljena in večkrat išče nelogične prehode in težave, da opraviči oceno. Kljub temu smer priporočava, manj mazohističnim bodočim plezalcem pa svetujeva, da se toplo oblečejo :). Drejc in Mitja sta plezala sosednjo smer Doctor Luis (5c, 360m) in po pripodovanju zašla še v kakšen del naslednje sosednje ? smeri. Ker nista taka lenuha kot jaz in Rok, sta na polici, kjer sva z Rokom sestopila, plezanje nadaljevala še v podaljšku omenjene smeri (Doctor Luis Upper Section, 6c, 240m) in tako priplezala do vrha hriba Sasso Pordoi.

Preostanek dneva smo preživeli ob občudovanju razgledov, opazovanju odloma ledenika na Marmoladi, kuhanju kuskusa in iskanju gostoljubnih grmov. Slednje smo našli malo pod prelazom Giau, kamor smo se namenili v nedeljo. Naveza R-I sva si izbrala smer L’uomo Volante (6a/A0, 300m), D-M pa smer zraven, Forza 5 (7a+/A1, 300m). Po prvem lažjem raztežaju naju z Rokom smer ni prepričala, zato sva raje abzajlala in opazovala Drejca, ki je ravno plezal detajl čez streho. Na štantu si je tudi on premislil in se spustil nazaj do Mitje, odločila sta se preplezati smer L’oumo Volante.

Vikend smo super izkoristili za plezanje in poležavanje, upam, da kmalu ponovimo kaj podobnega. Srečno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja