Obstajamo že več kot 40 let

Če je za verjeti starim zapisom in pričevanjem očividcev, potem je bil 6. januarja 1978 ustanovljen Alpinistični odsek pri PD Nova Gorica. In če koledar ne laže, je do danes od tega dogodka minilo že več kot štiri desetletja.

Na podlagi teh ugotovitev smo se na odseku odločili, da se spodobi to proslaviti. Začetna ideja o snemanju filma je nekako zamrla, zato smo se odločili (seveda ne zato, ker bi bilo lažje 🙂 ), da bomo raje organizirali dogodek, na katerem se bomo lahko podružili tako aktivni, kot tudi ne več toliko aktivni člani. Organizacijo je prevzel Mitja M. in lotili smo se dela.

Najprej je bilo potrebno ugotoviti, koga sploh povabiti, potem pa še stopiti v stik z vsemi. Tako so se redni sestanki spremenili v delovne sestanke, brskanje po starih zapisih in spominih nekaterih starejših članov (sploh Milan je bil v veliko pomoč). Presenečeni smo bili nad številom slušateljev alpinistične šole skozi vsa ta leta, in še bolj nad tem, da jih mnogo poznamo. Skoraj vsak je prepoznal ime svojega znanca, soseda, prijatelja, nekateri celo sorodnika, pa tudi veliko imen, ki so nam znane iz opisov smeri v naših (in tujih) gorah kot prvi plezalci.

Vzporedno pa smo začeli zbirati še stare fotografije, diapozitive, in druge dokaze o delovanju odseka. Teh se je nabralo več kot tisoč, nekatere najstarejše smo digitalizirali, v finale pa je prišlo 720 slik, katere smo predvajali tudi na samem dogodku. Največ dela sta tu opravila Gregor in Vanja.
(P.S. : Če bi si kdo želel dobiti več slik naj nas kontaktira. )

Andreja je pripravila manjše darilo za udeležence, Danjela je poskrbela za najem prostora, ostali smo poiskali kontakte in končno je napočil 17. november. Prišli so skoraj vsi povabljeni, na podlagi popite količine piva pa ocenjujemo, da se to število giblje nad sto 😛 .

Odzivi so bili pozitivni, nekateri so se po mnogih letih zopet srečali. Za kako pomemben dogodek gre kaže tudi medijska pokritost  🙂

Za konec bi se rad zahvalil vsem članom, ki ste pomagali pri organizaciji in prispevali foto gradivo, Petru Podgorniku za obsežen vpogled v zgodovino, PD Nova Gorica za delno finančno podporo, in tudi vsem udeležencem za lep večer.

Se vidimo za abrahama!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja