Delovna akcija pri Krnskih jezerih

Te dni naši pridnosti ni konca. Poleg tega, da smo v času korone upoštevali priporočila, navodila in prepovedi ter se izogibali vsem rizičnim aktivnostim, smo se prvi vikend po preklicu epidemije odzvali prošnji planinskega društva za pomoč pri pripravi na odprtje Planinskega doma pri Krnskih jezerih. Zvabili so nas pod pretvezo, da je potrebno očistiti pot iz Lepene, zato so se fantje v pričakovanju težkih gozdarskih del že navsezgodaj najedli golaža in smo šli. Po poti smo se ustavili še v Bovcu, da so dokupili fajn masten burek, baje za podmazat verigo motorke.

Če zanemarimo kupe iztrebkov (po podrobni analizi ugotovljeno, da kravjih), je bila pot sumljivo čista, kar je že namigovalo na sesalec, ki smo ga dobili v roke ob prihodu v dom. Sobe so bile v precej slabem stanju, zato smo se spravili nad prah, ki se je zajedel v vzmetnice, plahte, za pograde in sploh povsod. Koronske maske so prišle še kako prav! Sklep dneva: od sedaj naprej bo otepanje 400 plaht sprejemni izpit za vpis v alpinistično šolo!

Po poti nazaj smo iz poti odstranili še vse vejevje, ki bi lahko zmotilo pohodnike na poti proti lesketajoči se, prezračeni in dišeči koči. Edina smreka v dnevu je padla pod žensko roko, ker nismo imeli motorke. Žaga pač laufa tudi na ovsene kosmiče.

Imeli smo dober team building, sedaj pa bo treba počasi kaj splezat.

Jana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja