Ženski tabor v Logarski dolini

Minuli vikend sem se udeležila Ženskega alpinističnega tabora, ki ga je Komisija za alpinizem organizirala v Logarski dolini. Nabrala se nas je pisana druščina deklet iz vse Slovenije in skupaj smo do zadnjega kotička napolnile Planšarijo Logarski kot, ki nam je nudila udobno posteljo, topel tuš in ekstra prijazno osebje, ki nam je pripravljalo izvrstne obroke.

V soboto sva s Tejo Dobrina plezali Igličevo smer v Mali Rinki (V+/IV, 350m), za nami sta plezali še Saša in Urša. Nekaj težav smo imele z vstopom, saj je pod smerjo snežišče s precej globoko robno zevjo. V prvih raztežajih sem (še razvajena od Pakleniških svedrovcev) testirala potrpežljivost navez za nama, proti vrhu pa je končno nekako steklo. Smer nudi dva lepa in zelo dobro varovana “detajla” v čvrsti skali, vmes pa se najde tudi kakšen manj kompakten del.

Še lepša je bila Direktna smer v Štajerski Rinki (VI/V-VI, 600m), ki sva jo z Marijo Jeglič plezali v nedeljo. Ocene sem se kar malo bala vendar so me ostala dekleta opogumila, za kar sem jim hvaležna, saj so prehodi v spodnjem delu neverjetni, same šalce in dobri stopi v lepo izpostavljeni steni. Skratka PCL v hribih! 😀 Vseeno sem detajl prepustila soplezalki, ga sicer prosto splezala kot druga, potem pa dobila lekcijo v “sitni” zajedi više (AO). Izstopili sva levo po polici potem pa še 2 polna raztežaja navzgor proti vrhu.

Preživele smo super vikend v odlični družbi, na čim več takih!

Hvala Komisiji za Alpinizem PZS.

Jana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja