Slapovi v Aosti

Med 4. in 11. februarjem se je po dolinah Aoste potepalo več članov odseka.
Kot prvi je bil tam Pavel, dan kasneje pa smo se (sicer v drug kraj) pripeljali se Mitja M., Dean, Iza, Kim, Jan in načelnik. Nekateri s ciljem poditi se po snegu s smučmi, drugi splezati tudi kakšen slap.

Že ko smo prispeli nas je šokiralo pomanjkanje snega in visoke temperature (23° !), a se je v ponedeljek na srečo ohladilo. Tako smo se v torek, naveličani smučanja, Iza, Jan in moja malenkost odpeljali do vasice Ollomont, kjer smo splezali slap Glacier – Oratorio, II,3+, 180m. V dolini smo bili sami, temperatura pa prijetnih -11. Komaj smo se spravili iz avta.

V četrtek, 9. februarja pa se nam je pridružil še Mitja, in odpravili smo se do doline Valeille. Tam je bila temperatura še nižja, kar -16, gužve pa kaj precej. Na parkirišču smo videli tudi nam poznan kombi naveze matičarjev 🙂
Na srečo smo našli slap Fenilliaz II/2, ki je bil prazen. Pred nami so bili sicer neki Angleži, a je Mitja uporabil svoje izkušnje in jih hitro prepričal, da stojijo pod napačnim slapom. Potem so se odpravili iskat drug slap, mi pa smo pod njim ostali sami. Juhu!

Slap naj bi bil dolg cca. 300m, a nam se je zdel daljši. Plezanje je hitro minilo, pri sestopu pa smo se kar nagazili, saj se je sneg prediral do …pasu.

Z Izo in Janom smo poskusili srečo še dan pred odhodom domov, pa je bilo še vec gužve, tako da ni uspelo več nič.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja